Pressrelease: Valbo Fasad går med i Fasadgruppen

Valbo Fasad går med i Fasadgruppen

Valbo Fasad grundades av Ingvar Eriksson på 1970-talet och har sedan dess i huvudsak bedrivit puts och murningsarbeten. Idag drivs företaget av Andreas Bendrik och Jonas Glaas och omsätter ca 100 miljoner med ca 50 medarbetare.

Mikael Karlsson, VD Fasadgruppen Sverige AB, säger: ”Med Valbo expanderar vi norrut, där bolaget har stark lokalanknytning med långa kundrelationer. Som för alla bolag som går med i Fasadgruppen kännetecknas verksamheten av god lönsamhet med ett moget ledarskap. Valbo blir ett bra komplement inom Fasadgruppen”.

Andreas Bendrik, VD Valbo Fasad säger: ”För att utveckla Valbo fasad till ytterligare nivåer känns det väldigt positivt att ansluta till Fasadgruppen. Det känns spännande att få samarbeta med en större koncern och ta del av deras erfarenhet i hela Sverige. Detta, tillsammans med vår specifika kunskap och innovation skapar gynnsamma förutsättningar för att växa Valbo till nästa nivå. Fasadgruppens långsiktiga engagemang borgar för en trygg tillväxt för Valbo.” Andreas Bendrik har varit VD i bolaget i tolv år och kommer arbeta kvar som VD och är nu delägare i Fasadgruppen. ?Även Jonas Glaas, tidigare delägare i Valbo, arbetar kvar och är ny delägare i Fasadgruppen.

Alla våra kunder får nu en bättre tillgång till Fasadgruppens samlade resurser och tjänster. Vi är tidigare etablerade i Stockholm, Göteborg, Uppland, Mälardalen och hela vägen ner till Blekinge, Småland och Skåne. Med Valbo har vi nu verksamhet i Norra, Östra, Västra och Södra Sverige.

Fasadgruppen omsätter nu ca 725 Mkr och sysselsätter kring 400 anställda, inom hantverk, produktionsledning och administration.

Länk till fasadgruppen och nyheten

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mikael Karlsson, VD, Fasadgruppen Sverige AB, tel. +46 704 12 43 38
Andreas Bendrik, VD, Valbo Fasad Entreprenad AB, tel. +46 706 34 41 02

Om Fasadgruppen Sverige AB

Fasadgruppen Sverige AB är Sveriges största fasadkoncern, bestående av innovativa fasadentreprenörer med huvudkontor i Stockholm. Fasader är huvudsakligt uppdragsområde, men innefattar även balkonger & betong, fönster/fönsterdörrar, inglasningar, tak, plåt, måleri, mark mm. I koncernen finns också en omfattande uthyrningsverksamhet med ca 40 000 kvm ställning, mastklättrande plattformar, vädertak samt arbetsmaskiner och utrustning för etablering (bodar, containers, etc). www.fasadgruppen.se

Om Valbo Fasad Entreprenad AB

Med 30 års erfarenhet från branschen, är Valbo en viktig resurs för byggbolag och fastighetsägare. Genom målmedveten satsning är Valbo idag specialister på alla typer av fasadputsarbeten, murningsarbeten och balkongrenoveringar. www.valbofasad.se

Bästa hälsningar,
Martin Jacobsson
Vice VD